Ενημέρωση πολιτών, για θέματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Καλύμνου

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Καλύμνου ότι:


1. Το Οδοντιατρείο του Νοσοκομείου μας, μετά από προσπάθειες πολλών μηνών, θα λειτουργεί καθημερινά παρέχοντας πλήρη πρωτοβάθμια περίθαλψη σε ασθενείς: καθαρισμούς – εμφράξεις (=σφραγίσματα) – εξαγωγές.

(Οι ασθενείς υπόκεινται σε έλεγχο με rapid test έως 48 ώρες πριν την είσοδό τους)

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2243361910, 2243361979 Κλείστε ραντεβού στο τηλέφωνο: 2243361923


2. Το Νοσοκομείο μας, με πρωτοβουλία της Διοίκησης και του προσωπικού, θα εξυπηρετεί τα άτομα (υπερήλικες και κατακεκλιμμένους), που αποδεδειγμένα αδυνατούν να μετακινηθούν, με κατ’οίκον εμβολιασμούς.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2243361917, 2243361933, 2243361910


3. Από Δευτέρα 13/12/2021, τα Εξωτερικά Ιατρεία για ορθοπεδικό, ΩΡΛ, οφθαλμίατρο και παιδίατρο, θα πραγματοποιούνται στη Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου, στο «Χαλίκειο». Θα τηρείται η ίδια διαδικασία για τα ραντεβού και κυρίως θα εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. (Είσοδος κατόπιν ραντεβού - Ένας συνοδός ανά επισκέπτη - Για τους μη εμβολιασμένους συνοδούς απαιτείται rapid test)

Κλείστε ραντεβού στο τηλέφωνο: 2243361923


4. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλύμνου είναι σε αγαστή συνεργασία και συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο Καλύμνου, για το θέμα που προέκυψε από την ξαφνική απουσία του μοναδικού καρδιολόγου του Νοσοκομείου μας.

Μήνες πριν και όχι μόνο τώρα, έχουν γίνει από πλευράς Διοίκησης, όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για την κάλυψη του κενού, που θα προέκυπτε από τη συνταξιοδότηση του ενός εκ των τριών και τη λήξη της θητείας του έτερου, επικουρικού καρδιολόγου.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι το γεγονός ότι ήδη έχει προκηρυχθεί μία (1) θέση για μόνιμο ιατρό καρδιολόγο.

Μετά την εντελώς απρόβλεπτη απουσία του τρίτου καρδιολόγου, υπήρξε άμεσα κινητοποίηση και η θέση καλύπτεται από την πρώτη κιόλας στιγμή, με απόσπαση καρδιολόγου από Νοσοκομείου διπλανού νησιού και συγκεκριμένα της Κω, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Η Διοίκηση, ως οφείλει, σε συνεργασία με τη 2η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας εξετάζει κάθε πιθανή λύση, ακόμη και τη συνεργασία με ιδιώτες ιατρούς. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες πρέπει να είναι σίγουροι ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας μπορεί και έχει αποδείξει ότι είναι ικανό να ανταπεξέλθει στα δύσκολα και θα το πράξει αν χρειαστεί, όπως και στο παρελθόν.

Οι συμπολίτες μας πρέπει να είναι απολύτως βέβαιοι ότι θα λάβουμε όλα τα μέτρα, που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας και δε θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή κανενός εκ των πολιτών.


Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ


Αικατερίνη Α. Εμμανουήλ